Vzhodna smer, Mala Rinka

Včeraj sva z Denisom (AO TAM) hotela plezat v Mrzli gori. Ko sva prispela do Okrešlja pa sva videla, da je stena zaradi obilnega deževja prejšnjih dni še vedno mokra (ne bi bila, če ne bi bilo previsov pod katerimi je teklo). Zaradi tega se odločiva, da greva kar v Malo Rinko plezat Vzhodno smer (IV/III, 350m). Smer ponudi logične prehode, zato je orientacijsko preprosta. Treba je biti le previden na lažjih mestih, saj je tam vse skupaj malo naloženo. V smeri je bila še ena naveza, v kateri je bil gospod Jošt (GV), ki je smer prvič plezal že davnega leta 1964! Fascinantno ni kaj. Smer je plezalsko zelo priljubljena zaradi enostavnosti, ampak si ne predstavljam, da bi jo plezal, ko je v njej še več navez. Zato sem bil kar vesel, da sva izkoristila dan med tednom in lahko plezala v miru, brez da bi se mogla ves čas skrivat pred padajočimi “izstrelki”. Na koncu je sledil še sestop skozi Turski žleb, ki je že suh.

Mala Rinka
Mala Rinka
Denis pogleduje proti novimi cilji
Denis pogleduje proti novimi cilji

IMAG0068

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

Zadnje novice

PLEZALCI POZOR!

Vsi kateri se odpravljate plezat v Burjakove Peči ali balvane v Toplo bodite pozorni na svoje jeklene koničke!Že drugič je bil opažen nepridiprav na delu!

Preberi več »

Plezalni tabor v Kotečniku

Ravnokar smo zaključili plezalni tabor v Kotečniku. Tabor je bil namenjen najmlajši skupini (9-10 let). 3 dni plezanja, nore igre, uživanja v naravi. 3 dni

Preberi več »