Da bomo v tem sivem prehodnem obdobju lažje prenašali nostalgijo po prvih pravih zimskih vzponih sem pripravil nekaj fotk iz zgodovine kluba. Dodal pa bom tudi kako misel in postavil eno ali več vprašanj. Kdor bo pravilno odgovoril na vsa postavljena vprašanja, bo na občnem zboru za nagrado prejel sistem za vpenjanje Petzl Ange Finesse 17.

Zdaj pa k današnjim vprašanjem.

Na nekih vratih piše: “BILO JE REČENO: ČE V MLADIH LJUDEH NI ŽELJE PO PUSTOLOVŠČINI, BO ODMRLA IN USAHNILA VSAKA CIVILIZACIJA, PA NAJ BO ŠE TAKO PROSVETLJENA, VSAKA DRŽAVA, PA NAJ BO ŠE TAKO UREJENA !”

1. vprašanje: Na katerih vratih najdemo to misel ?

2. vprašanje: Kateri trije plezalci so na prvi sliki in kje ?

3. vprašanje: Kako imenujemo potok, v katerem se namaka Blondy ?

4. vprašanje: Katero smer pleza plezalec na zadnji sliki ?

Če boste vsi ostali zaviti v molk ali jo usekali mimo, bom čez kak dan ponudil v pomoč primeren ključ. Pa dosti uspeha želim.

Cigi

 

 

 

Priporočene objave

5.431 Comments

  • Bom mav pomagu. Tsti napis najdemo na enah vratah v Tanzaniji, konkretno pod Kilimandžarom.
   Poled Blondya sta na sliki še dva Črjana. Edn ma Germadnikovo dečvo, drugi s priimkom negove dečve pa ž neki let živi v Mariboru, noben pa ni ožejen.
   Vse tri slike so iz istega tabora.
   Smer se pa imenuje z angleško besedo “zveza” in je meva včasih oceno VI, A1,A3, dons je pa VI+, po mnenju nekaterih pa že kr okrog VII. Če pa povem še ke je, bom pa ž preveč povedu in nav treba sivih celic nucat. Za embart sm zadojst serviru.

 1. Prvo vprašanje: Beri PV

  Drugo vprašanje: Prepoznati “koštruna” izpred 25 let, ki nista več na sceni je za ta mlade res pretežko.

  Tretje vprašanje: Odgovor teče med sliko 1 in 3.

  Četrto vprašanje: Mene smer spominja na “Union”.

  • Špilč serbus.

   Prvo vprašanje: razen nekaj izjem naši slabo berejo in poznajo zgodovino; tako kluba kot tudi širše nasploh.

   Drugo vprašanje:koštruna zanesljivo pozna kar nekaj še aktivnih članov; potrebno je le malo radovednosti in komunikacije.

   Tretje vprašanje: sliki ena in tri sta na isti strani, tako da odgovor teče levo ali desno, odvisno kam si obrnjen.

   Četrto vprašanje: zadetek (vem da veš tudi vse ostalo in storil si kar prav, da pustiš mladim, da še malo gruntajo)

 2. Zdaj, ko smo ble nazadne tam se Blondy ni mogu kopat. Potok je bev najprej suh, kr mavo za tem pa previsok. Sveda vse tri koštrune doro pozanm, zato joh nabom naštevu.Smer pa če bi jo tej taprve zlezu Blondy be bva Zlatorog.

  L.P. Blaž

 3. Slike so torej iz Paklenice, smer je Union, na sliki sta pa poleg Blondija še Germadnik, oni u šotoro pa mati ve kdo je sam sm pozabo kk se piše. 😉

  lp
  G

  • Tista misel je napisana na vratih šole za gore pod Kilimandžarom.

   Poleg Blondya in Germadnikovega Darka – Germulija je na sliki še Jelenov Mirč, ki je včasih imenitno plezal. Germuli se je lani ponovno včlanil v naš klub.

   Smer Union pa poteka v Kuku od Zagona, še naprej iz Aniča luke pod Aniča kukom na levi strani po poti proti Borisovemu domu. Potok, ki teče skozi kanjon velike paklenice je presihajoč in se imenuje enako kot kanjon – VP.

   Jutri objavim kak nov izziv.


Objavi komentar